Ladda upp en video: Steg för steg

Nu när du har kommit igång med din VOYD-kanal kan du börja ladda upp det videomaterial som du vill sätta till försäljning! Det första du behöver göra för att lägga till din video är att klicka på + NY VIDEO i huvudmenyn.

OBS! Den här guiden utgår från att du har startat en VOYD-kanal och är inloggad. Kika in vår guide för hur du kommer igång med din VOYD-kanal här!

Steg 1: Lägg till din video

Nu är vi igång! Vi börjar med att välja den videofil som du vill ladda upp på din kanal. Det finns två olika sätt att ladda upp en videofil på. Antingen klickar du på knappen VÄLJ FIL och väljer den fil du vill ladda upp. Eller så drar du in videofilen genom att hålla in muspekaren och sedan släppa den direkt i fönstret.

(Se exempel på hur det ser ut när du släpper en videofil direkt i fönstret)

Du kan ladda upp en video i formaten .mov .mp4 .mkv .avi .webm. Försök att se till att din video är minst 30 minuter lång. Kortare klipp minskar betalviljan från dina kunder.

Steg 2: Om videon

Samtidigt som videon laddas upp kan du fylla i den information som kommer att synas tillsammans med ditt innehåll.

Videotitel: Vad vill du att ditt videoinnehåll ska heta? Din videos titel spelar stor roll när det handlar om försäljning. Skriv en titel på max 120 tecken.

Kort beskrivning: Skriv en kortfattad säljande introduktion. Gör det lätt för tittaren att förstå vad din video handlar om. Max 300 tecken.

Beskrivning: Här kan du skriva en längre text om ditt videoinnehåll. Använd den för att på ett säljande sätt förklara värdet för kunden med att köpa denna video. Vad handlar den om? Hur lång är den? Om det är en utbildning, berätta vad man kommer att lära sig samt vilka eventuella förkunskaper som krävs. Det finns ingen begränsning för hur lång texten får vara, men håll det relevant för ditt videoinnehåll.

Innehållskategori: Vilken kategori beskriver din video bäst? Välj bland olika innehållskategorier i rullistan. Det går bra att välja flera stycken!

Klicka sedan på FORTSÄTT för att gå vidare.

Steg 3: Välj omslagsbild

Din video förtjänar ett snyggt omslag! Omslagsbilden för din video är av stor vikt för att locka till köp. Välj en bild som representerar ditt innehåll och sticker ut från mängden.

Omslagsbilden gör sig bäst om den är 1400 x 720 pixlar. Bilden måste inte vara i denna storlek från början men notera att den då kommer att beskäras automatiskt för att få plats. Detta kan ibland göra att delar av bilden inte kommer att synas.

För att ladda upp din omslagsbild klickar du på VÄLJ BILD eller släpp filen direkt i fönstret.

(När du har valt en bildfil får du se en förhandsgranskning av omslaget)

Om du vill byta bild klickar du på TA BORT OMSLAGSBILD och väljer en ny bild genom att repetera föregående steg.

Klicka sedan på FORTSÄTT för att gå vidare.

Steg 4: Kapitelindelning (valfritt)

Du kan välja att dela upp din video i kapitel. Om du exempelvis gör en utbildning kan det vara bra att använda kapitelindelning och på så sätt underlätta för dina köpare att hitta rätt. Detta skapar tidsstämplar i videon som gör att tittaren kan hoppa mellan olika delar av din video.

(Bilden visar exempel från Tobbe Trollkars magikurs som är indelad i olika kapitel)
  1. Klicka på + LÄGG TILL AVSNITT

2. Välj en omslagsbild för ditt kapitel.

3. Skriv en kort titel som förklarar vad avsnittet handlar om.

4. Sätt sedan den exakta starttid i videon där avsnittet ska börja. Exempel: Om du vill att avsnittet ska börja 10 minuter in i din video anger du 00:10:00.

5. Klicka sedan på Spara avsnitt.

Om du har gjort fel i din kapitelindelning kan du ta bort avsnittet genom att klicka Radera avsnitt

OBS! Skapa dina kapitel i kronologisk ordning. Du kan inte byta plats på ordningen i efterhand.

Klicka sedan på FORTSÄTT för att gå vidare.

Steg 5: Trailer (valfritt)

Genom att ladda upp en trailer för din video kan köpare se ett smakprov på såväl kvalitét som innehåll innan de köper. En trailer är också perfekt för att marknadsföra ditt innehåll i olika sociala kanaler.

För att ladda upp en trailer klickar du på knappen VÄLJ FIL och väljer den fil du vill ladda upp. Eller så drar du in filen genom att hålla in muspekaren och sedan släppa den direkt i fönstret. Storleken på din trailer får max vara 100 mb.

Klicka sedan på FORTSÄTT för att gå vidare.

Steg 6: Prissätt

Sätt det pris som du önskar ta för din video. Prissätt genom att antingen dra i reglaget eller skriv in ditt biljettpris direkt i rutan. (Din andel visas under och är uträknad exkl. moms)

Klicka sedan på FORTSÄTT för att gå vidare.

Steg 7: Visningsalternativ

Här väljer du när du vill att de som köper en biljett ska kunna se filmen. Antingen kan de se den direkt, eller från och med en viss tid och datum. Bestäm sedan hur länge du vill att videon ska finnas tillgänglig för de som köper och om du har en rekommenderad åldersgräns för ditt innehåll.

Om du inte vill att videon ska listas på VOYD, välj Privat video. Välj enbart detta om du inte vill att videon ska synas på din kanal eller på voyd.se.

Klicka sedan på FORTSÄTT för att gå vidare.

Steg 8: Publicering

Nu är du färdig! Du kan välja att förhandsgranska din video eller klicka direkt på PUBLICERA. Tänk på att din video är obehandlad under förhandsgranskningen. Kvaliteten på videon kan komma att ändras efter videon har blivit behandlad. Vi påbörjar videobehandlingen efter du klickat på publicera.

Grattis, din video har skapats!

Snyggt jobbat! Videon kommer bli tillgänglig för köp så fort den godkänts, detta kan ta upp till 24 timmar. Innehållet är tillgängligt från datum och tid du angav. Du hittar den under Min VOYD-kanal där du även kan redigera och radera den.

Det går bra att göra ändringar på både text och bilder i efterhand. Så var inte rädd för att testa och se vad som funkar. Du kan alltid kontakta oss på support@voyd.se om du har några frågor!