Så anordnar du en livesändning på VOYD

Du kan köra LIVE på VOYD! För att genomföra en live-produktion är det bra om du har vana kring att livesända och att du eller produktionsbolaget som du tagit in har möjlighet att skicka en RTMP-ström. För att kunna hålla en livesändning på VOYD krävs också att det finns en stabil och snabb internetuppkoppling med minimum 20 Mbit/s uppladdning.

Idag är LIVE en funktionalitet som vi aktiverar för de innehållsskapare som anmäler sig intresserade av att köra live. Anledningen till att inte varje innehållsskapare automatiskt har tillgång till live-funktionen är för att det krävs en avstämning för tekniska frågor med oss på VOYD först.

Teknisk specifikation:

Liveströmmen sänds genom en RTMP-ström och levereras via en HTML5-spelare. Beroende på sändningens kvalitet och mottagarens uppkoppling kan livesändningen ses i full HD-kvalitet (1080p). Då det är viktigt att livestreamen håller hög kvalitet rekommenderar vi att du väljer en upplösning som ger tillförlitlig överföring med din internetanslutning.

• Du behöver tillhandahålla programvara för att kunna sända live. Exempelvis OBS (Open Broadcaster Software).
  • Upplösning 1280x720 med 30 eller 50 bilder per sekund och bithastighetsintervall  mellan 2.500-5000 Kbps.
  • Upplösning 1920x1080 med 30 eller 50 bilder per sekund och bildhastighetsintervall mellan 3.500-7.000 Kbps.
  • En stabil uppkoppling på minst 20 Mbit/s uppladdning. Annars riskerar livesändningen att buffra eller i värsta fall gå ned.
  • Stream KEY och stream URL levereras av VOYD 30 minuter innan sändningstart.

Om du är du intresserad av att köra live hör du av dig till creator@voyd.se så går vi igenom detaljerna!