Checklista för kreatörer

Att sälja innehåll på VOYD är enkelt. Ladda upp din video på din VOYD-kanal, sätt det pris du önskar sälja den för och sprid länken. Sedan sköter VOYD resten. Här är en checklista som beskriver ett antal saker du bör tänka på för att maximera dina intäktsmöjligheter:

  • Kvalitét är viktigt för dina köpare. Det gäller såväl ljud som bild. Försök att filma i en bra miljö med så god ljussättning som möjligt och så lite störande omgivningsljud som möjligt.
  • Längden spelar roll. Försök att se till att din video är minst 30 minuter lång. Kortare klipp minskar betalviljan från dina kunder. 
  • Dela upp din video i smarta kapitel. Om du exempelvis gör en utbildning kan det vara bra att använda VOYDs verktyg för kapitelindelning och på så sätt underlätta för dina köpare att hitta rätt.
  • Gör en trailer. Genom att göra en trailer för din video kan köpare se ett smakprov på såväl kvalitét som innehåll innan de köper. En trailer är också perfekt för att marknadsföra ditt innehåll i olika sociala kanaler.
  • Välj bra omslagsbilder. Omslagsbilden för din video samt eventuella avsnitt är av stor vikt för att locka till köp. Välj en bild som representerar ditt innehåll och sticker ut från mängden.
  • Sätt en bra titel. Din videos titel spelar stor roll när det handlar om försäljning. Håll dig så kortfattad som möjligt, men försök beskriv på ett säljande sätt vad din video handlar om.
  • Beskriv värdet av din film i din beskrivande text. Varje video på VOYD har en beskrivande text. Använd den för att på ett säljande sätt förklara värdet för kunden med att köpa denna video. Vad handlar den om? Hur lång är den? Om det är en utbildning, berätta vad man kommer att lära sig samt vilka eventuella förkunskaper som krävs.
  • Sprid kursen löpande i dina andra kanaler. Dina följare är dina största fans. Även om VOYD bidrar med försäljning så får du störst effekt om du länkar till din video i dina egna kanaler. Länka direkt till videon så förenklar du för dina köpare. 

 

Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

0 Kommentarer

Artikeln är stängd för kommentarer.